18 Aylık Olduk


Aslında 18 ay ve 18 haftalık demeliyim. Uzunca bir süredir yazmayı bırakmıştım. Güzel bir haber aldık cunku ve pesinden yorgunluk, yogunluk vs. gündemde olunca bir türlü açamadım yazmak için. İkinci kızımızı bekliyoruz. Derin'e bir kız kardeş, Defne!

Defne kendi kendine büyürken, biz kızımla 18 aylık olduk. Dönüm noktası gibi hissettiğim zamanları yazmıştım daha once de, bu zamanda o zamanlardan biri... Bülbül oldu kızım birden. Kelimelerden 4-5 kelimelik cumlelere gectik. éAnne, otobüs geliyor arkadan", " Anneanne, kücük bardak su getir", "partide (Iraz ve Rüzgar'ın yılbası partisi) hop hop oynadım."...Tabii hepsi burada yazdıgım netlikte değil. Klasik anneler herseyi anlıyor ama etraftakiler ilk seferde ne diyor diye soruyor:) Ama yine de anlatıyor kızım ve sabah uyanır uyanmaz başlıyor yatakta. Bu hafta beni kapıda "Hosgeldin, anneeee" diye karşıladı. Nasıl bir yogun duygu, nasıl bir hissiyat, anlatamamç İçimi açıp Derin'i oraya yerleştirme, sıkı sıkı sarılma, opup koklama isteği, mutluluk, onda inanılmaz bir sevinc, elimden tutup beni odaya götürme ve oyun oynamaya başlama... Hep büyüklerimiz soylerdi bu duyguların anlatılamayacağın evet bir kac kelimeye sığmıyorlar işte. Daha da hangi kelime guzel tarif eder bilmiyorum ama eminim cocukları olanlar beni cok iyi anlamışlardır.

Canım kızım 1,5 yaşına geldin ve ben gelişimine inanamıyorum, eminim herkesin yavrusu aynı geliyordur anne babaya...Nice huzurlu ve mutlu gunlere...

5 yorum:

Kağıttan Gemiler dedi ki...

Merhaba Sedef,
Sağlıklı, mutlu ve huzurlu nice 18 aylar diliyorum.
Sevgilerimle

huysuz dedi ki...

sedefcim, harika bir haber! sevgiler...

Sedef Uncu Akı dedi ki...

Ayten Merhaba, ne guzel oldu seninle karşılaştık:) Teşekkürler iyi dileklerin için. Ömür'e öpücükler...

Sedef Uncu Akı dedi ki...

Sagol Yoncacığım.Maceralarımızı buradan izlersiniz artık:)

Sedef Uncu Akı dedi ki...

Suinci,
Aynen tariflediğin gibi oldum. Hiç kendini dinleyecek vakti olmayınca insanın daha bir sucluluk duyuyor. Ama ne yapalım ikincilerin kaderi galiba. Ben de Derin'e anlatırken hemen birlikte oynayacaksınız cumleleri kurmamaya ozen gosteriyorum. Sonra dogunca yaa anne cok kucuk nasıl oynayacagım demesin diye:) Senin deneyimlerinden yararlanmayı cok isterim. Sevgiler.

Blog Widget by LinkWithin

Counter

Copyright 2009 AKI FAMILY. All rights reserved.
Free WPThemes presented by Leather luggage, Las Vegas Travel coded by EZwpthemes.
Bloggerized by Miss Dothy